SEENET II

 


Naziv projekta: SEENET II: translokalna mreža za suradnju između Italije i jugoistočne Europe
Vrijednost projekta: cca. 9.000.000,00 €
Nositelj projekta: Regija Toscana
Trajanje projekta: 3 godine
Zemlje korisnice: Hrvatska, BiH, Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, SrbijaOpći cilj programa:

Podržati proces integracije u Europsku uniju zemalja jugoistočne Europe preko potpore kapacitetima vlasti javnih uprava koji su dio programa.


Specifični ciljevi programa:

  1. Povećati kapacitete javnih uprava koje su dio programa za komuniciranje sa nacionalnim i europskim subjektima i razviti nezavisne projekte za pristup sredstvima Europske zajednice 2007-2013.
  2. Ojačati kapacitete javnih uprava koje su dio programa za programiranje i realizaciju politike lokalnog razvoja usmjerene ka temama valorizacije i upravljanja teritorijem, ekonomskog razvoja i ostalo.


Vukovarsko-srijemska županija je u sklopu programa SEENET zajedno sa Osječko-baranjskom županijom, AP Vojvodinom i Tuzlanskim kantonom pripremila projekt Transgrowth u kojem će se dati naglasak na eko-proizvodnji, proizvodnji ljekovitog bilja te razvoju drvne industrije pomoću potpore talijanskih partnera domaćim proizvođačima. Projekt je vrijedan oko 400.000 Eura i provodit će se dvije godine. Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije „HRAST“ d.o.o. je zadužena za provedu svih aktivnosti u sklopu programa Seenet.

Voditelj projekta: Ivan Rimac, dipl.oec