Sva LIca KnjigA – SLIKA

Slika /slike svibanja/sva lica knjiga1.jpg
Naziv projekta: Sva LIca KnjigA – SLIKA“
Program: Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja
Izvor financiranja: Europski socijalni fond
Nositelj projekta: Osnovna škola Zrinskih Nuštar
Partneri na projektu:
  • Gimnazija M.A.Reljkovića Vinkovci
  • Predškolska ustanova Vrtuljak Nuštar
  • Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije
     
Trajanje projekta: 24 mjeseca (30.11.2017.-29.11.2019.)
Vrijednost projekta: 1.466.095,56 HRK
Opis projekta:
Projekt je pripremljen i provodi se jer je uočeno kako postojeći obrazovni sustav nedovoljno prati interese djece te je potrebno unijeti novitete koji će doprinijeti stvaranju spoja između onoga što djeca žele i što 'moraju' koristeći dostupne informacije i 'moderne alate' u obrazovne svrhe. Svrha projekta je ojačati kompetencije djelatnika prijavitelja i partnera kako bi tijekom različitih faza obrazovanja potaknuli razvoj informacijskih pismenosti kod djece. Nadalje, projektom će se uvesti izvannastavne aktivnosti putem kojih će se obogatiti školski kurikulumi. S tim u vidu, kroz projekt će se osigurati uvjeti za kvalitetno cjeloživotno učenje jačanjem kompetencija 41 djelatnika Osnovne škole Zrinskih Nuštar, Gimnazije M. A. Reljkovića Vinkovci i Predškolske ustanove Vrtuljak i uvest će se pet izvannastavnih aktivnosti koje će obogatiti školske kurikulume s ciljem razvoja čitalačke i digitalne, a neposredno i drugih oblika, pismenosti kod 120 učenika.
Voditeljica projekta: Zrinka Lončar.

Kroz projekt su se osigurali uvjeti za kvalitetno cjeloživotno učenje jačanjem kompetencija djelatnika OŠ Zrinskih Nuštar, Gimnazije M. A. Reljkovića Vinkovci i Predškolske ustanove Vrtuljak Nuštar. Također, uvele su se nove izvannastavne aktivnosti te osigurala sva potrebna oprema koja je obogatila školske kurikulume s ciljem razvoja čitalačke i digitalne, a neposredno i drugih oblika, pismenosti kod  učenika škola sudionika.Ideja za projekt je došla od strane škola s obzirom da postojeći obrazovni sustav nedovoljno prati interese djece te je potrebno unijeti novitete koji će doprinijeti stvaranju spoja između onoga što djeca žele i što 'moraju' učiti koristeći dostupne informacije i 'moderne alate' u obrazovne svrhe.

Konkretno, kroz projekt SLIKA provedene su brojne aktivnosti između kojih izdvajamo: opremljene školske prostorije informatičkom opremom u vrijednosti od gotovo 292.500,00 kn, uspostavljena multimedijalna učionica u OŠ Zrinskih Nuštar, opremljene školske knjižnice namještajem u vrijednosti od gotovo 38.000,00 kn i potrebnom literaturom u vrijednosti 100.500,00 kn, opremljen čitalački kutić u PŠ Cerić, provedene 23 različite radionice/edukacije u kojima je sudjelovalo 76 djelatnika institucija sudionica, provedena dva studijska putovanja, izrađeno pet planova i programa izvannastavnih aktivnosti s fokusom unaprjeđenja čitalačke i digitalne pismenosti koji su uvedeni u školske kurikulume, uspostavljeni i ažurirani digitalni repozitoriji u OŠ ZN i GMAR VK, provedene brojne i različite aktivnosti kroz izvannastavne aktivnosti tijekom šk.god. 2018./2019. i 2019./2020. (kreativne radionice, dvije terenske nastave za 130 učenika (Zagreb i Ogulin), snimljene četiri radijske emisije  i TV reportaža u kojima su sudjelovali učenici, šest susreta s gostima predavačima, itd.).

Također, provedene su brojne promotivne aktivnosti u svrhu osiguranja vidljivosti samog projekta. Na veliko zadovoljstvo svih uključenih, projekt je od početka, 30. studenog 2017. godine pa do skorašnjega kraja, 29. studenog 2019. godine, uspješno i kvalitetno proveden.