www.jamNaziv projekta: www.jam – Women wake up and work, get job after motivation
Vrijednost projekta: 155.341,75 €
Nositelj projekta: Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.  
Partneri:
  • Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Vinkovci
  • Općina Jarmina

Trajanje projekta: 12 mjeseci (početak u studenom 2010.)

Voditelj projekta: Mirta Štrk, dipl.oec


Sažetak projekta, aktivnosti očekivani rezultati:

Projekt www.jam usmjeren je na podizanje kapaciteta nezaposlenih žena koje su dugotrajno na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  Područne službe Vinkovci, kako bi se povećale šanse za njihovo zaposlenje i osnažilo ih se za povratak na tržište rada.

Uzimajući u obzir  situaciju na tržištu rada Vukovarsko-srijemske županije, u kojem su žene u izrazito nepovoljnom položaju, cilj projekta je da se žene dodatno obrazuju, da im se povećaju kompetencije neophodne za zapošljavanje i samozapošljavanje, te da ih se motivira aktivnije traženje posla. Kako bi se iskoristili prirodni resursi  Vukovarsko-srijemska županije, koja je i tradicionalno okrenuta poljoprivredi, ovim projektom planira se osnaživanje žena u tom smjeru, te će se osim postojećih zanimanja, ustrojiti i novo zanimanje u tom sektoru. Naime, žene će se osposobiti za rukovatelje sušarom za voće i povrće, za zanimanje voćar i orezivač, prekvalificirati će se za voćara i vinograda, kuhara i slastičara.

Kako bi se osigurao nastavak aktivnosti i nakon trajanja projekta, u suradnji s općinom Jarmina, na tom će se području osnovati Udruga žena čija je osnovna zadaća prezentacija i promoviranje stečenih znanja kroz pripremu i proizvodnju prerađevina od voća ponajprije džemova izrađenih u skladu s tradicijom tog kraja i sušenih proizvoda od voća koji su prepoznati kao nutricionistički trend u promociji zdravih proizvoda.