Horizon Europe 2021. – Nagrada Horizon – EU nagrada za žene inovatorice 2021.

Slika /slike svibanja/zene horizon.jpg
Ciljevi
Nagrada EU-a za žene inovatorice slavi inovatorice koje stoje iza revolucionarnih inovacija. EU pritom nastoji podići svijest o potrebi za većim brojem inovatorica i stvoriti uzore za žene i djevojke širom svijeta. 
 
Četiri inovatorice koje su najviše utjecale na inovacijski ekosustav pretvarajući ideje u nove i napredne proizvode i/ili usluge u korist i bogatstvo europskih građana, biti će nagrađene.
 
Poveznica za prijavu
 
Prihvatljivi sudionik mora biti:
Žena,
Stanovnik države članice EU ili zemlje pridružene Horizon Europe,
Osnivačica ili suosnivačica aktivne inovativne tvrtke registrirane najmanje dvije godine prije roka za prijavu.
 
Prihvatljive aktivnosti
Napredna inovacija – tvrtka, kojoj je podnositeljica osnivač ili suosnivač, pruža inovativan proizvod ili uslugu. Predstavljajući svoje inovacije, podnositeljica će jasno demonstrirati što čini njezin proizvod ili uslugu inovativnim, opisujući njezine dodane vrijednosti i održivost. 
Utjecaj – proizvod ili usluga rješava određenu društvenu potrebu ili izazov, sa značajnim koristima za građane i za gospodarstvo. Podnositeljica treba opisati specifičnu potrebu i demonstrirati korist svog proizvoda ili usluge za društvo. Trebala bi demonstrirati da proizvod ili usluga doprinosi stvaranju radnih mjesta i rastu u Europi. 
Nadahnuće – podnositeljica je pokazala aktivno vodstvo i odigrala ključnu ulogu u uspjehu tvrtke. Snažan je uzor koji ima potencijal inspirirati druge unutar tvrtke i šire.
 
Ukupan proračun iznosi 0.35 milijuna eura.
 
Rok prijave je 30. lipnja 2021. godine do 17:00 sati.
 
Službeni poziv možete pronaći ovdje.


Pisane vijesti