Ministrica Tramišak održala sastanak sa županima pet slavonskih županija uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

  • Slika /slike svibanja/tramišak sastanakl.JPG
  • Slika
  • Slika
Uoči XI. Sjednice savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, sazvala je sastanak na kojem je sa županima pet slavonskih županija, regionalnim koordinatorima i resornim ministrima razgovarala o ključnim temama koje će obuhvatiti na Sjednici savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se održati u listopadu.  

“Prema novim smjernicama Europske komisije za novo programsko razdoblje od 2021. do 2027. imamo otvoreni put da komuniciramo i da pokušamo unaprijediti sustav znanosti i obrazovanja. Tu govorimo i o izgradnji osnovnih i srednjih škola, ali isto tako i jačanju kapaciteta zdravstvenog sustava, znači i izgradnju bolnica – općih županijskih bolnica i ambulanti, ali i novih kliničkih bolničkih centara”, najavila je ministrica Tramišak.

Što se tiče Fonda za oporavak, rekla je da su upravo u procesu izrade nacrta plana oporavka koji mora pratiti nacionalni program reformi. “Tu ćemo prvenstveno imati velike strateške projekte, ali naravno da ćemo pogledati i mogućnosti financiranja strateških projekata regionalne razine”, istaknula je ministrica.

Neke od tema sastanka su bile financiranje projekata u okviru Mehanizma za oporavak i otpornost, kao i status provedbe Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema odnosno provedba projekata u okviru Sporazuma, ali i onih projekata koji nisu ugovoreni u okviru istog. Također bilo je govora o programiranju za buduću financijsku perspektivu u okviru Ruralnog razvoja.

Na sastanku je sudjelovao i Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, ravnatelj Ilija Cota.


Pisane vijesti