Poziv Informiranje, savjetovanje i sudjelovanje predstavnika poduzetnika

Slika /slike svibanja/eu komisija.jpg
Glavni ciljevi Poziva:
Promicanje transnacionalne suradnje između socijalnih partnera u jednom području ili u kombinaciji: 
- Podrška inkluzije radnika za predviđanje i upravljanje promjenama, sprječavanje i rješavanje sporova u slučaju restrukturiranja poduzeća i grupa poduzeća te zbivanja kod vanjskog izvođenja i podugovaranja, digitalizacije i umjetne inteligencije, automatizacije i rada na daljinu i novih oblika rada,
- Podrška inkluzije radnika u osmišljavanju i provođenju aktivnosti koje se bave utjecajem COVID-19 mjera na radnu snagu, npr. rad na daljinu, kratkoročni radni programi, otpuštanja
Promicanje razmjene i širenja znanja, dobrih praksi i pokretanja akcija usmjerenih na poticanje uspostavljanja i dobro funkcioniranje transnacionalnih mehanizama i tijela za informiranje, savjetovanje i sudjelovanje. Promicanje transnacionalne suradnje između socijalnih partnera u svrhu poboljšanja inkluzije radnika u aktivnosti Europskog zelenog sporazuma unutar tvrtki.
 
Prihvatljive aktivnosti:
Osposobljavanja, priručnici i bilo koji drugi oblici informiranja većeg broja ljudi, razmjena informacija i dobrih praksi s naglaskom na aktivnosti trajnog učinka.
Analiza kvantitativnih i kvalitativnih aspekata i rezultata glede zastupanja radnika i poslodavaca, socijalnog dijaloga na razini poduzeća transnacionalne, pojačane suradnje te pro-aktivnosti dionika u očekivanju promjena i odgovoru na iste u radnoj organizaciji, poslovnim/proizvodnim modelima i oblicima rada.
Širenje informacija putem internet stranica, publikacija, biltena i drugih sredstava s ciljem trajnog učinka.
 
Prihvatljivi prijavitelji:
Bilo koja pravna organizacija unutar EU.
 
Ukupni proračun:
6,30 milijuna eura.
 
Rok za prijavu:
27. svibnja 2021. godine do 17:00.
 
Više informacija o Pozivu.
 


Pisane vijesti