Sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture vezan za projekt izgradnje Auto parka Lipovac

Slika /slike svibanja/ap lipovac nasl.jpg
U prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, 15. rujna 2020. godine je održan sastanak na temu budućih aktivnosti vezanih za provedbu projekta izgradnje Auto parka Lipovac. Auto park je planiran u Poslovnoj zoni Lipovac-jug u blizini graničnog prijelaza Bajakovo. Glavni problem koji će se riješiti izgradnjom jesu kilometarske gužve teretnih vozila. 

Ministarstvo je dalo podršku projektu, na čelu s ministrom i državnim tajnicima te su naglasili kako stoje na raspolaganju kao pomoć pri pronalasku izvora i načina financiranja istog. Na prijedlog ministarstva u provedbu ovog projekta uključit će se i Hrvatske autoceste zbog iznalaženja prometnog rješenja. 

Na sastanku je sudjelovao ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković s predstavnicima ministarstva, župan Vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić, načelnik Općine Nijemci, Vjekoslav Belajević te ispred RA VSŽ ravnatelj Ilija Cota, voditelj Odjela za provedbu programa i projekata, Goran Koprivnjak, viša savjetnica Željana Grancarić Mitrović i savjetnik Mihovil Smiljanić. 


Pisane vijesti